Скандалът с дизеловите двигатели на концерна Volkswagen принуди някои от

...
 Скандалът с дизеловите двигатели на концерна Volkswagen принуди някои от
Коментари Харесай

Audi се отказва от дизела при малките си модели

 Скандалът с дизеловите мотори на концерна Volkswagen принуди някои от фирмите в групата да вземат ексцентрични решения. Една от тях е Audi, която е известна със своите дизели с висока работливост. Те обаче към този момент ще се поставят единствено на огромните SUV-модели и седани на марката, съобщава Automedia.bg , базирайки се на Auto Motor & Sport.
Причината за отхвърли от дизела при дребните модели е, че технологията за пречистването на моторите е много скъпа и не е рентабилно тя да се употребява при коли с по-ниска цена. Така първият нов модел на Audi, който ще остане без дизелов елемент, е идващото потомство на A1. То би трябвало да излезе следващата година.

„ Все по-строгите общоприети за нездравословните излъчвания в дизеловите мотори вършат тяхното потребление в автомобилинте от ниските класове непечелившо. Въвеждане на стандарта Евро-7 евентуално ще докара до отхвърли от дизелов мотор и при идващото А3 ”, разяснява шефът по развиването на Audi – Петер Мартенс.

Въпреки това, в компанията са уверени, че при вярно отнасяне на отработените газове дизелът си остава най-ефективното гориво все още. Затова и в Audi ще продължат да развиват развиването на почистващите системи, само че те ще се употребяват единствено за огромните модели.
По публикацията работиха: Automedia.bg, редактор Веселина Василева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР